… omdat elk kind recht heeft op een goede start!

Zo geef je een geslaagd feest!

Hieronder geven we je wat tips over hoe je een feest geeft, zonder al te veel stress. Want soms ben je zo druk met plannen, organiseren en op het laatste moment dingen regelen, dan je niet kan genieten van je eigen feest. Zonde! Maar met onderstaande tips maak jij van jouw feest een geslaagd en relaxed moment!

Houd je aan deze tips & you’ll be fine!

  1. Bedenk een locatie. Wil je jouw feestje thuis geven of huur je een ruimte af? En hoeveel mensen wil je uitnodigen? Passen ze allemaal wel in je eigen huis? Of is het toch prettiger om wat meer ruimte te hebben? Het voordeel van thuis een feest geven, is dat het natuurlijk een stuk goedkoper is. En het is ook wel knus om iedereen in je eigen huis te hebben. Maar kies je voor een andere locatie, dan hoef je veel minder op te ruimen! Weeg alle voor – en nadelen tegen elkaar af en ook belangrijk: kijk of je een leuke, passende locatie kunt vinden die toegankelijk genoeg is voor al je gasten!
  2. Aankleding en thema. Je hoeft niet helemaal over the top te gaan met de aankleding. Maar een feestje is natuurlijk geen feestje zonder ballonnen en taart! En denk in ieder geval ook aan bloemen, slingers en sfeervolle verlichting zoals kaarsen. Kies je voor een themafeest, dan is over de top natuurlijk juist heel vet. Inspiratie hiervoor haal je makkelijk van Pinterest. Je vindt daar van alles: thema-recepten, DIY-tips voor de aankleding en zelfs verschillende party thema’s. \
  3. Bedenk welk cadeau je vraagt aan welke gast. Zo kun je online een lijstje maken van cadeaus die je graag wil hebben. Je gasten vinken dan af wat zij aan je willen geven. Of, en dat heeft natuurlijk onze voorkeur, je vraagt je gasten om een donatie te doen aan ons of een ander goed doel. Zo geef je voor jouw verjaardag iets terug aan de maatschappij. Via Gefeliciteerd.nl doneren je gasten makkelijk online via jouw eigen pagina. Doneer bijvoorbeeld aan één van onze nieuwste projecten.
  4. Maak een mooie uitnodiging. Je kunt ervoor kiezen om een mooie uitnodiging per post te versturen. Maar we kunnen ons voorstellen dat dit een beetje veel gedoe is. Je hebt veel leuke sites waarop je makkelijk online uitnodigingen kunt maken. Kijk bijvoorbeeld eens op uitgenodigd.nl. Of houd het makkelijk: maak een (besloten) Facebook evenement aan. Vermeld op de uitnodiging in ieder geval de datum, tijd en het adres van het feest. Geef ook aan dat mensen zich moeten aan- of afmelden voor het feest, of er eten aanwezig is (diner of fingerfood? Lichte lunch of borrelhapjes?) en wat voor cadeau je wilt ontvangen.
  5. Eten en drinken. Het is fijn om ruim op tijd te weten hoeveel mensen er komen. Dan weet je namelijk ook hoeveel eten en drinken je moet inslaan. Bij feestjes geldt: hoe meer hoe beter! Zelf aan de slag in de keuken? Probeer dan zoveel mogelijk de dag ervoor al voor te bereiden, zoals het snijden van groenten of het maken van sauzen. Geen keukenprins(es)? Bel dan de slager of traiteur in de buurt voor kant-en-klare hapjes!
  6. Heb je alles gepland? Gekocht? En je gasten uitgenodigd? Dan kun je rustig en relaxed genieten van je eigen feest!

Afbeeldingsresultaat voor feestje vierenBron Google

Spread the love