Vrijwilliger in de spotlight: John Zentveld

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 200 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen we (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben we John Zentveld geïnterviewd. Lees snel verder om meer over zijn betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kan je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben John Zentveld, ik ben 58 jaar.
Momenteel ben ik bezig met de opstart van een webshop en ik doe naast Stichting Babyspullen nog ander vrijwilligerswerk.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Via de website van de VCRA (Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar).

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Eigenlijk omdat ik als jonge vader veel gezinnen zag die moeite hadden om hun babyuitzet bij elkaar te sprokkelen.

Hoe zet je je voor Stichting Babyspullen in?

Ik ben chauffeur bij Babyspullen, niet alleen omdat autorijden 1 van mijn hobby’s is maar ook vanwege de reacties en vragen die ik van voorbijgangers krijg.

Wat vindt je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Alle warme en spontane initiatieven die zich landelijk ontplooien, sinds ik bij Babyspullen werk is het aanbod misschien vertienvoudigd.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Uiteraard voor de prachtige doelstelling van de stichting, maar ook zeker om de informele en prettige sfeer. Toen ik nog maar net bij Babyspullen werkzaam was hoorde ik dat het hele team van Independent Recruiters een dag kwam helpen. Daardoor had ik even een emo-momentje.

Welke vrijwilliger van Stichting Babyspullen willen jullie de volgende keer in de spotlight zetten?

Ik denk meteen aan Nanda, ik heb echt nog nooit iemand meegemaakt die zich met zoveel volle overgave inzet.

Wil je na het lezen van het interview met John Zentveld net als hem als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://www.stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/word-vrijwilliger/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://www.stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/

Spread the love