Vrijwilliger in de spotlight: Eri Rood

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 140 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Eri Rood geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Mijn naam is Eri Rood en ik ben sinds september vrijwilligerscoördinator bij Stichting Babyspullen. Dit is een duofunctie die ik samen met Marisa Sanen bekleed. Samen zijn we verantwoordelijk voor de werving, selectie, binding en begeleiding van vrijwilligers.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terecht gekomen?

Toen mijn tweeling in september naar de kleuterschool ging, was ik op zoek naar leuk vrijwilligerswerk. Via een vacaturesite kwam ik toen bij Stichting Babyspullen uit.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Ik heb heel lang in Amsterdam gewoond en zag daar in bepaalde wijken veel armoede. Ik vind het heel goed dat Stichting Babyspullen zich er hard voor maakt dat alle kinderen een goede start verdienen. Daarnaast ben ik er erg voor om spullen die je niet meer gebruikt niet zomaar weg te gooien, maar alles zo veel mogelijk te hergebruiken, zoals wij ook doen.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Ik steek elke week redelijk wat uren in het uitoefenen van mijn functie. Zowel op kantoor als vanuit huis. Daarnaast gaan alle babykleertjes die onze jongste niet meer past ook direct naar de stichting.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

We hebben een superteam van vrijwilligers. Ieder met zijn of haar eigen achtergrond, verhaal en allemaal met een geweldige inzet. Ik houd van de afwisseling in mijn werk en vind het heel fijn zo nuttig bezig te zijn.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Als mensen op zoek zijn naar leuk vrijwilligerswerk op een vaste of liever een incidentele basis, zich willen inzetten voor een heel goed doel, nieuwe mensen willen leren kennen en het liefst in de regio HAL werken, dan zijn ze bij ons helemaal aan het juiste adres.

Welke vrijwilliger van Stichting Babyspullen wil jij de volgende keer in de spotlight zetten?

Ik wil graag Caroline van Osch in de spotlight zetten.

Wil je na het lezen van het interview met Eri Rood net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://www.stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/word-vrijwilliger/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://www.stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/.

Spread the love