… omdat elk kind recht heeft op een goede start!

Nieuws

Artikelen en nieuwsberichten

Persberichten

SBS 5 jaar

Aandacht voor ‘vergeten’ groep kinderen die opgroeit in armoede

Stichting Babyspullen bestaat 5 jaar!

Op 12 maart 2012 zag Stichting Babyspullen officieel het levenslicht op de zolderkamer van oprichtster Marjolijn Hermus. Vijf jaar later is de stichting uitgegroeid tot een professionele organisatie die tot nu toe 6.726 babystartpakketten heeft verstrekt. In deze pakketten zit alles wat ouders nodig hebben voor de verzorging van hun kindje tot het ongeveer twee jaar is. ‘1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. In grote steden is dat zelfs 1 op de 4. Hoewel er binnen de politiek en in de media de laatste tijd steeds meer aandacht is voor kinderarmoede, wordt de groep kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar hierbij vaak over het hoofd gezien’, aldus Marjolijn Hermus.

Stichting Babyspullen zoekt nieuwe donateurs en sponsoren

Om ook in 2017 het goede werk te kunnen voortzetten

Na een periode van grote onzekerheid en een gedwongen verhuizing vanuit Alkmaar, heeft Stichting Babyspullen in februari 2016 haar intrek genomen in een pand in Heerhugowaard. Daar is de stichting de afgelopen maanden verder gegroeid. Tot nu toe zijn al meer dan 2.000 babystartpakketten verstrekt aan ouders van kinderen die in armoede worden geboren. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog maar 1.155. Om ervoor te zorgen dat de stichting ook in 2017 haar goede werk kan voortzetten en nog meer kinderen in armoede kan helpen, is hulp van sponsoren en donateurs van essentieel belang.

Stichting Babyspullen:
Omdat babyspullen voor velen een luxe zijn

In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Voor de ouders van deze kinderen is het kopen van babyspullen een luxe. Stichting Babyspullen verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten worden via diverse hulpverleningsinstanties gratis verstrekt aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. ‘Zij kunnen in veel gevallen niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes’, aldus oprichtster Marjolijn Hermus. ‘Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start.’

Stichting Babyspullen: 1000ste babystartpakket verstrekt in 2016

Op naar de doelstelling van 2000 pakketten in 2016

Eind juni heeft Stichting Babyspullen het 1000ste babystartpakket van 2016 verstrekt. Daarmee hebben ze dit jaar al duizend kindjes van ouders die het financieel moeilijk een goede start kunnen geven. ‘Dit is een mooi resultaat halverwege het jaar. We zijn erg blij met alle hulp, zowel financieel als praktisch, die we krijgen van vrijwilligers, donateurs en het bedrijfsleven’, vertelt Marjolijn Hermus, directeur van Stichting Babyspullen. De stichting heeft zich tot doel gesteld dit jaar minimaal 2000 babystartpakketten te verstrekken.

Stichting Babyspullen vindt onderdak in Heerhugowaard

Nieuwe locatie  in korte tijd gerealiseerd, nu de verwarming nog…

Per medio februari is het landelijke sorteer- en distributiecentrum van Stichting Babyspullen verhuisd van Alkmaar naar Heerhugowaard. De stichting moest als gevolg van de overname van de locatiesponsor noodgedwongen op zoek naar een nieuw onderkomen. ‘We zijn blij dat we onze werkzaamheden in dit nieuwe pand kunnen voortzetten’, vertelt bestuursvoorzitter Leon Hamstra. ‘Daarbij zijn we enorm dankbaar voor de praktische en financiële steun die we van allerlei particulieren, bedrijven, organisaties en fondsen krijgen en hebben gekregen.

Stichting Babyspullen is verhuisd!

Stichting Babyspullen is verhuisd naar Nijverheidsplein 2F, 1704 RB in Heerhugowaard. In verband met de verhuizing kan de stichting minder goed bereikbaar zijn. Wij vragen uw begrip hiervoor. Wij stellen alles in het werk om u zo spoedig na de verhuizing weer volledig van dienst te kunnen zijn.

Noodkreet: 2.000 baby's in de kou?

Stichting Babyspullen op straat
Een noodkreet….Dat is een nogal krachtige term die je niet zomaar gebruikt. Toch is er geen woord dat de lading beter dekt. U heeft het nieuws wellicht via RTV Noord-Holland gezien, op Radio 1 gehoord of in o.a. De Telegraaf gelezen: nog een paar weken en Stichting Babyspullen staat op straat! Hoofsponsor City Box, die de stichting bedrijfsruimte beschikbaar stelde, is overgenomen door Shurgard.

Stichting Babyspullen staat op straat

Met spoed gezocht: onderkomen & opslagpunten

Stichting Babyspullen staat aan het einde van dit jaar op straat. Met de overname van hoofdsponsor City Box door Shurgard is een einde gekomen aan de samenwerking. De stichting moet de ruimte in Alkmaar waar momenteel haar sorteer- en distributiecentrum is gevestigd per januari leeg opleveren. Stichting Babyspullen is daarom dringend op zoek naar een nieuwe bedrijfsruimte, zodat het werk voor baby’s die in armoede geboren worden in Nederland kan doorgaan.

Stichting Babyspullen: 1000ste babystartpakket verstrekt

Op naar de doelstelling van 1500 pakketten in 2015

Eind augustus heeft Stichting Babyspullen het 1000ste babystartpakket van 2015 verstrekt. Daarmee hebben dit jaar al duizend (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben hun kindje een goede start in het leven kunnen geven. ‘Dit is een mooi resultaat op twee derde van het jaar. Wij zijn erg blij met alle hulp, zowel financieel als praktisch, die we krijgen van vrijwilligers, donateurs en vanuit het bedrijfsleven’, vertelt Marjolijn Hermus, voorzitter van Stichting Babyspullen. De stichting heeft zich tot doel gesteld dit jaar minimaal 1500 babystartpakketten te verstrekken.

Tussenstand 2015: 35% meer baby's geholpen met babystartpakket

Stichting Babyspullen: samen sterk tegen kinderarmoede 

Stichting Babyspullen heeft in 2015 tot nu toe ruim 830 babystartpakketten verstrekt aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. Dat is 35% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. “Een mooi resultaat, waar veel mensen en bedrijven op verschillende manieren aan bijgedragen hebben. We zijn daar heel dankbaar voor”, aldus Marjolijn Hermus, oprichtster van Stichting Babyspullen.

Stichting Babyspullen drie jaar actief tegen kinderarmoede

Vraag naar babystartpakketten blijft groeien

Sinds de oprichting in 2012 heeft Stichting Babyspullen al ruim 2.500 babystartpakketten verstrekt aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. “Een schitterend resultaat, maar we zijn er nog lang niet! De vraag vanuit instanties naar babystartpakketten groeit alleen maar.”, aldus oprichtster Marjolijn Hermus. In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes.

Artikelen

Nataal - Uit het hart- juli 2015

http://www.nataal.nl/index.php/columns/uit-hart-van/624-marjolijn-hermus-stichting-babyspullen-een-goede-start.

Fantastic Moms- In de spotlight: Stichting Babyspullen

http://www.fantasticmoms.nl/fantastic-mom-tipt/de-spotlight-stichting-babyspullen/

Spread the love