Vrijwilliger van Stichting Babyspullen in de spotlight: Marielle Bakema

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 140 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Mariëlle Bakema geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?
Ik ben Mariëlle Bakema, getrouwd met Marc en moeder van Elianne (7), Rosalie (5) en Lieselotte (3). Wij wonen in ’s-Gravenzande. Naast moeder en vrijwilliger/bestuurder bij verschillende organisaties, ben ik werkzaam binnen ons eigen bedrijf MJB Consulting als communicatie- en organisatieadviseur. Ik help bedrijven, stichtingen en verenigingen op een heel laagdrempelige en praktische manier met allerlei communicatie- en organisatiezaken. Zo houd ik mij onder andere bezig met het schrijven en redigeren van teksten voor folders en websites, het organiseren van evenementen, projectmanagement, persvoorlichting, het geven van workshops en trainingen. Daarnaast help ik organisaties met het beantwoorden van basisvragen als: wie ben je, waar sta je voor, wat wil je bereiken en hoe ga je dat bereiken.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terecht gekomen?
Nadat onze jongste dochter drie jaar geleden langzaam uit haar babykleertjes begon te groeien, zocht ik een organisatie waar ik deze kon doneren. Vaak gaan babyspullen ‘automatisch’ naar het buitenland, maar ik wist dat er in Nederland ook veel verborgen armoede is. Zo kwam ik bij Stichting Babyspullen terecht. Nadat we verschillende keren spullen naar het regionale inzamelpunt hadden gebracht, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een mailtje naar de stichting gestuurd. Ik zag namelijk allemaal mogelijkheden om onder andere de site aantrekkelijker te maken, informatie beter toegankelijk te maken en meer mensen te bereiken. Ik was enigszins terughoudend, want ik wilde niemand voor het hoofd stoten. Binnen een dag had ik echter een mail terug van Marjolijn dat ze juist heel blij was met mijn input en eigenlijk iemand zocht om haar op dit gebied te helpen. Zo is het balletje gaan rollen.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?
Zoals gezegd, dat verliep eigenlijk heel natuurlijk. Ik rolde erin. In eerste instantie focuste ik me op de communicatie. Vervolgens kwamen daar organisatorische zaken bij. Zo moest er bijvoorbeeld een beleids- en jaarplan worden geschreven. De volgende stap was dat ik in het bestuur zitting nam.
Terugkomend op de vraag: waarom.. Iedereen heeft zijn/haar eigen talenten. Als je de mogelijkheid hebt om met de talenten die je hebt gekregen een ander te helpen, waarom zou je dat dan niet doen?

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?
Ik heb heel veel verschillende dingen gedaan: van operationele communicatie tot het schrijven van project- en beleidsplannen. En van het organiseren van inzamelingsacties in de regio tot het (in teamverband) coördineren van de verhuizing begin dit jaar. Op dit moment ben ik actief als bestuurslid en als een van de twee regiocoördinatoren in het Westland.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?
De passie die je met alle vrijwilligers binnen de stichting deelt. Mensen met hele verschillende achtergronden dragen op hun eigen manier een steentje bij aan dit werk. Maar ondanks alle verschillen is de grote gemene deler toch wel de passie. Iedereen is enthousiast over wat we doen. En natuurlijk gaat niet altijd alles goed, of willen we dingen sneller of anders. Maar in de basis zijn we allemaal trots als we die teller langzaam richting de 2000 pakketten zien lopen. Je bent op een hele praktische manier bezig om kinderen die in moeilijke financiële omstandigheden worden geboren te helpen. Ik ben heel dankbaar dat ik in de positie ben dat ik daar met alle andere vrijwilligers binnen de stichting iets in kan betekenen.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?
Het is een mooi doel! Ieder kind heeft toch recht op een goede start? Daarnaast werken er zoals gezegd heel veel enthousiaste vrijwilligers bij Stichting Babyspullen. Er is voor iedereen wel iets te doen. Of je nou veel tijd of weinig tijd hebt, of je nu graag met je handen of met je hoofd werkt. Daarbij staat de stichting open voor ideeën en input. Dat alles maakt het een mooie organisaties om voor te werken!

Wil je na het lezen van het interview met Mariëlle net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://www.stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/word-vrijwilliger/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op  https://www.stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/.

bakemas-voor-sbs

Stichting Babyspullen zit inmiddels in ons (gezins-)DNA J