Hannelore: Geboren moeder

Blog Hannelore: Geboren moederhannelore met kindjes

Hannelore Zwitserlood is bekend van radio 538, waar ze elke middag te horen is met het nieuws in het programma van Ruud de Wild. Niels Geusebroek schreef voor haar het liedje ‘Take your Time Girl’ op de hartslag van haar ongeboren baby. Inmiddels is baby Olivia al ruim een half jaar oud. Hannelore steunt onze stichting en zal voor ons regelmatig een blog schrijven over haar werk bij de radio en haar twee dochters.

Jaloers was ik, op die geboren moeders. Die vanaf het eerste moment precies weten wat ze moeten doen met een baby, durven te vertrouwen op hun eigen gevoel en die al meteen weten dat nummer twee er ook gaat komen. Of zelfs een derde broertje of zusje. Die volautomatisch kun kind aan de borst zwieren, urenlang kunnen tutten met poppen en auto’s en die het ook nog presteren om tussen alle drukte een huishouden te runnen. Helaas heb ik wat minder aanleg hiervoor. Als huisvrouw ben ik sowieso redelijk mislukt en als moeder heb ik echt heel erg moeten wennen. Ik had werkelijk géén idee! Las alle boeken over zwangerschap, bevallen en baby’s. Google-de me suf en deed allerlei cursussen. Want tsja, als het geen natuurlijk talent is moet je er gewoon heel hard voor werken. Dacht ik. En terwijl de andere moeders van de pufclub, postnatale gym, fora en collega’s al binnen twee jaar weer een baby produceerden, was ik daar nog lang niet aan toe. Ik vond het zwaar! En toch wist ik diep van binnen dat ik het allemaal dolgraag nog een keer mee wilde maken. Maar dan iets anders. Ik zou meer durven te vertrouwen op mijn eigen gevoel, meer uit handen durven te geven en vooral meer gaan genieten. Na vijf jaar was het zover en … het is gelukt! Ik geniet enorm van mijn twee dochters. En weet je wat het gekke is? Het gaat eigenlijk vanzelf. Met heel veel liefde. En zelfvertrouwen.

Hannelore

Spread the love